vineri, septembrie 08, 2006

Dulceata si fotbal

Caminul meu se afla in Galgenberg. In jurul casutelor de aici sunt o gramada de aluni pe care i-am detectat inca din prima zi. Nemtii nu stiu ce-s alea, asa ca nimeni nu se uita la ele. Cum nimeni in afara de mine nu le culege, m-am gandit sa profit de ele cat mai sunt bune. Acum doua zile mi-am cules vreo 3 kg si ieri, impreuna cu inca trei colegi am spart alunele si am facut dulceata. Bineinteles, "boiling my nuts" si "cracking my nuts" au fost la ordinea zilei. Dar rezultatul a fost ok, chiar o reusita tinand cont ca nici in Romania nu am auzit de dulceata de alune.

Intr-un simultan cu dulceata de nuci a fost o partida de fotbal. Ne-am cumparat o minge si ne-am folosit de pajistile din campus. Doua echipe de cate 7, T-shirts Vs. No T-shirts, in care nu erau doi jucatori de aceeasi nationalitate ne-am alergat in sus si in jos pana ne-am dat sufletul dupa 10 minute. Globalizarea si-a pus amprenta si aici, iar unitatea in diversitate s-a vazut cand fiecare isi folosea limba, iar ceilalti intelegeau exact ce spunea, pornind de la incurajari si sfarsind cu injuraturile.

Desi au trecut doar cateva zile de cand ne-am strans cu totii intr-o sala, parca toata lumea vrea sa se imprieteneasca cu toata lumea. Poate pentru ca toti stim ca o sa avem ceva de stat impreuna si ca trebuie sa ne facem viata in comunitate cat mai suportabila. Da. Exact asta suntem. O comunitate ce incepe sa se inchege. Cu fotbal si dulceata.

4 comentarii:

Penny spunea...

football is becoming the international language of love...

Clara spunea...

ma intreb daca titlul blogului tau se refera la plug - piza in engleza sau cumva la plug - instrument din agricultura...

plug spunea...

cred ca se refera la amandoua.. In felul asta imi afirm atat originile cat si aspiratiile :P

plug spunea...

Razvan, sunt alune de pom. o sa incerc sa-ti pastrez. Cred ca mai am un borcan. inca nu mi-au venit colegii de apartament, si nu stiu cum o sa le placa. Ei au intaietate pentru ca le-am folosit vasele si tacamurile fara sa-i intreb. Am de gand sa-i astept cu paine, sare, palinca si dulceata.